Maty dezynfekcyjne niezbędne w rzeźniach, masarniach, zakładach przetwórstwa spożywczego, gabinetach weterynaryjnych, lecznicach, stacjach kwarantanny zwierząt, przejściach granicznych, magazynach żywności itp. Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi rzeźnie, masarnie, zakłady przetwórstwa spożywczego i stacje kwarantanny zwierząt powinny być wyposażone w maty dezynfekcyjne. Warstwa zewnętrzna mat dezynfekcyjnych wykonane jest z bardzo trwałego poliestru odpornego na ścieranie oraz oddziaływanie niskich i wysokich temperatur (zakres +70 do -30 stopni). Wewnątrz mat znajduje się wkład z pianki polipropylenowej. Cechą charakterystyczną wkładów mat jest ażurowa budowa, która pozwala z jednej strony na wypływanie płynu dezynfekcyjnego pod ciężarem, a z drugiej strony zapobiega przedostawaniu się zanieczyszczeń do wewnątrz maty oraz parowaniu płynu. Wkład znajduje się w nieprzepuszczalnym korytku, z którego można go bez problemu wyjąć w celu oczyszczenia bądź wymiany płynu dezynfekującego. Maty tego typu nie są na stałe przytwierdzone do podłoża, a zatem można łatwo je przesunąć lub zmienić ich położenia w zależności od aktualnych potrzeb obiektu. Dzięki temu stanowi samodzielne stanowisko dezynfekcyjne. Z kilku mat można stworzyć ciąg dezynfekcyjny np. do przejazdu samochodów. Przyjmuje się, że prawidłowo dobrana mata dezynfekcyjna powinna mieć szerokość co najmniej taką samą jak drzwi przy których została wyłożona i długość nie pozwalająca na swobodne ominięcie lub przeskoczenie jej.

Cena Na telefon

Parametry

  1. 45×60 cm; 60×90 cm; 90×100 cm, 100×120 cm; 100×150 cm; 120×200 cm; 110×380 cm
  2. grubość całkowita 2 lub 4  cm,
  3. maty do uzupełniania środkiem dezynfekcyjnym,
  4. plandeka spodnia mat w wersjach ekonomicznych jest mocna i odporna na przetarcia,
  5. wewnątrz zbrojona nylonem,
  6. wytrzymała na wysokie i niskie temperatury

Załączniki

Pozostała oferta